Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Depressief.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Depressief.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Nienke

Geschreven op: Zaterdag 2 November 2019 om 02:51
Ongepast of beledigend?

Lieve jij,

Ik lees hier veel wanhopige berichten.. Van mensen die EINDELIJK de moed hebben verzameld om te uiten hoe ze zich ťcht voelen.. Al is dat tegen vreemden en op een forum waar misschien helemaal niemand op reageert.

Ik ben op deze site gekomen omdat ik via Google zocht op "vrienden" en "Ik wil er voor iemand zijn"..

Graag ontmoet ik iemand waarvoor ik een vriendin kan zijn. Een luisterend oor. Een vertrouwenspersoon. Een schouder om op te huilen! MAAR ook mee kan genieten van het kijken naar de sterren, springen door de modder, een potje kan pesten, pannenkoeken laten aanbranden, biertjes drinken in een dorp terwijl we doen alsof we Duitsers zijn, buiten dansen wanneer straks de eerste sneeuwvlokken vallen etc etc!

Natuurlijk is dat te makkelijk verwoord..

Ikzelf belde 4 maanden geleden nog naar zelfmoordprevemtie... En wat ik het meest schokkende vind is dat ik me na dat belletje eindelijk begrepen en gehoord voelde! Door te vertellen wat ik voelde, door eindelijk eens te kunnen huilen, alles te kunnen zeggen! Geen: "komt wel goed" of "je moet je gewoon niet zo druk maken" of "je werkt gewoon te veel" of " je moet gewoon daten, ik zoek wel iemand voor je"..

Nog steeds heb ik wel eens moeilijke momenten, maar eigenlijk is het toch veel mooier die momenten te delen met iemand?

Ik bel regelmatig met vrienden, maar die wonen ver weg. Ik zou zo graag een echte diepe vriendschap weer opbouwen met iemand! Zonder te blijven hangen in negativiteit...

Wil nog zo veel meer vertellen en vragen, maar denk dat het het beste is wanneer je me mailt.

Nienkestraathof@hotmail.nl

Slaap lekker!!
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Johan op Vrijdag 8 November 2019 om 13:24 Ongepaste reactie?

Beste lezers,

Het verhaal van Nienke is denk ik niet op waarheid berust. Ik sprak haar aan op fb. Heeft ze ook en kreeg ik een of ander vaag verhaal dat ze niet durfde te reageren op mijn mail. Ze mailt je dus niet terug en het is een zelfverzekerde vrouw. Niet op ingaan.


Geschreven door: Mieke op Dinsdag 12 November 2019 om 12:12 Ongepaste reactie?

hallo John en Mary,
Ik ben bij vlagen ook licht tot zwaar depressief en knok elke dag om er iets goeds van te maken! Het begon bij mij met een burn out. Ik heb hiervoor al eerder een bericht gestuurd, maar weet niet of het goed is gegaan, daarom nu onder de naam Mieke, waar ik mee verder ga!!
wat mij goed doet zijn inderdaad werken aan jezelf; leuke, fijne dingen doen zonder schuldgevoel, in de eerste plaats om mezelf te helen en niet teveel stil te staan bij wat anderen daarvan of van mij denken. Het is niet interessant, al voel ik me soms afhankelijk van de goodwill van anderen. Zeker als je depressief bent. Er zijn weinig mensen die echt begrijpen hoe dit voelt en is. Voor mij is het alsof ik na de burn out op een glijbaan naar beneden ging om keihard op de grond te belanden. Ik ben altijd bezig geweest met proberen anderen te helpen, dat is me ook zeker gelukt en nu is de beurt aan mijzelf. Ik wil graag gaan deelnemen aan lotgenotengroepen om vanuit mezelf verder te groeien, met de depressie als kracht en inzet, omdat ik heb ervaren hoe naar het is, maar ook; hoe grillig, hoe veranderlijk!
Ik hoop dat mijn bijdrage iets kan betekenen voor jou, Mary, je bent niet alleen. Ik wens je voor vandaag veel liefde en warmte toe en hopelijk voel je je snel weer wat beter! Hartelijke groeten van Mieke


Geschreven door: Mieke op Dinsdag 12 November 2019 om 12:33 Ongepaste reactie?

beste Nienke,
Wat fijn dat je een vriendin wilt zijn voor anderen en ik hoop dan ook van harte dat je die snel zult vinden.
Deze website is een Lotgenotengroep van mensen die elkaar vinden en (h)erkennen in hun depressieve fasen. Soms is dat inderdaad heel eenzaam! Je verhaal schrijven voor een al dan niet zichtbaar publiek doet mij goed en geeft een aanzet structuur aan te brengen in mijn dag, in mijn gevoelens en hetgeen ik kan gaan doen. Het mooie hiervan is dat mensen elkaar begrijpen en respecteren in hun emotionele pijn. Hierop schrijven hoe leuk het is en allemaal kan zijn, samen met jou, vindt ik daarom niet gepast. Voor depressieve mensen zijn dat 10 stappen te ver. Denk daar alsjeblieft eens over na, verdiep je in wat depressie is en doet, voordat je ''enthousiast'' over andermens gevoelens heen walst.
Met vriendelijk groet,
Mieke


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Depressief.nl toe aan je favorieten! Favorieten

(advertenties)