Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Depressief.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Depressief.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Remie

Geschreven op: Donderdag 22 Augustus 2019 om 23:02
Ongepast of beledigend?

Hoi ik ben Remie 47 jaar ik ben al lang depressief. Het speelt eigenlijk al meer dan 15jaar. Ik heb niet 1 persoon. Ik heb niemand met wie ik hier over kan praten.. Spreek soms weken niemand... Ik ben een geest. Soms weken doe ik niets. Wordt wakker.. Eet een beetje... En dan wacht ik maar tot ''t tijd is om naar bed te gaan. Ik kwijn weg... Ben meer een plant dan een mens.... Snapt iemand wat ik bedoel?  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Johan op Zondag 25 Augustus 2019 om 21:09 Ongepaste reactie?

Hallo ik ben Johan 53 en heb ook veel meegemaakt en ben ook gevoelig voor depressief zijn lieve Remie. Ik herken jouw verhaal wel want ben jaren geleden ook heel depressief geweest en wist soms niet meer wat ik moest voelen of denken. Leef met jou mee. En wil jou ook laten weten dat je er niet alleen instaat. Hopelijk helpt mijn schrijven jou een beetje.

Groetjes van Johan.


Geschreven door: chantal op Dinsdag 27 Augustus 2019 om 11:28 Ongepaste reactie?

Hoi Remie,
Ik 46 jaar en ben manisch depressief en ken al depressies vanaf mijn jeugd. Mijn ervaring is dat het belangrijk is om actief te blijven zowel lichamelijk als met activiteiten. En om voldoende sociale contacten te onderhouden. Omdat je niet altijd van je vrienden een vangnet kan verwachten is het belangrijk dat je een structuur in je week hebt met steeds terugkerende dingen. Bijv ik heb een moestuin, die vraagt 2 keer in de week aandacht. Elke maandag ga ik tennissen, 2 keer in de week ga ik naar mijn atelier om te schilderen. En in de winter ga ik 2 keer zwemmen. Deze zaken doe ik of ik nu zin heb of niet als een soort routine, ik merk dat dit goed werkt want thuis zitten en niets ondernemen daar zak je verder van weg.Soms ga ik ook een stukje fietsen en ee museum bezoeken. Verder zorg ik in de dagen dat ik zonder kind ben elke dag voor wat sociaal contact. En zo kom ik de tijd door


Geschreven door: Remie op Dinsdag 3 September 2019 om 12:32 Ongepaste reactie?

Dank voor de reacties.
alle adviezen zijn ''t zelfde. Maar ik ben echt alleen. Geen familie, geen vrienden.. Ik heb niets aan bezig zijn. Ik ben de afgelopen dagen echt heel hard bezig geweest m''n gedachtes om te zetten. Maar dit is heel lastig als je nooit iemand spreekt. Ik heb al 2 dagen niet goed gegeten. Komend weekend komen m''n kinderen.. Ik moet ze afzeggen omdat ik ze niet kan onderhouden. Mensen ik wil niet meer. Ik zal niet meer terug komen hier


Geschreven door: Mary op Vrijdag 6 September 2019 om 09:21 Ongepaste reactie?

Remie ik lees net je bericht geloof me ik herken wat je bedoelt . Het is allemaal niet makkelijk. Maar blijf hier schrijven dan schrijf je het van je af. En krijg je goed bedoelde antwoorden.Ook al denk je dat je niet begrepen wordt ,maar ik begrijp je heel erg goed. Mag ik vragen hoe oud je bent? Hormonaal kan ook mee spelen en je onder uithalen. Ik schrijf dit omdat je ook schrijft dat je het niet op kan brengen om je kinderen te onderhouden.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Depressief.nl toe aan je favorieten! Favorieten

(advertenties)