Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Depressief.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Depressief.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

B. 21 jaar

Geschreven op: Donderdag 6 Juni 2019 om 10:44
Ongepast of beledigend?

Hoi iedereen!

Ik heb ook vaak herhaaldelijk last van negatieve gedachtes die voor mijn gevoel plotseling komen opzetten. Die houden dan meestal een paar weken aan totdat ik breek en dan gaan ze langzaam weer weg. Voor mijn gevoel schommelt het mijn hele leven al zo op en neer, tussen het gaat goed en het gaat heel slecht met niet echt iets er tussen in. Hierdoor heb ik ook een eetstoornis ontwikkeld, puur om maar die nare gedachtes niet te hoeven voelen. Ik haat mezelf toch al dus dan kan ik mezelf net zo goed vol proppen. Dit versterkt dan uiteindelijk natuurlijk ook alleen maar die negatieve gedachtes. Ik ben nu vanuit de psycholoog doorgestuurd naar de psychiater en daar heb ik de diagnose Adhd gekregen. Ik ben nu net begonnen met ritalin, maar ik merk dat de negatieve gedachtes terug komen en vooral heel heftig in de avond.
Ik voel me zo abnormaal dat ik die gedachtes heb. Ik heb wel een erg begripvolle omgeving, maar ik merk dat het een keer op houd. Ze kunnen zich maar tot zo ver inleven en ik merk dat het hen ook telkens mee naar beneden trekt. Ik wil er niet telkens voor zorgen dat zij zich ook minder voelen door mij en ben bang dat ze anders steeds verder afstand van mij zullen nemen. Ik wil zelf ook niet zo zijn..
Ik merk dat ik enorm de behoefte heb om dit gevoel te delen met mensen die ook deze gevoelens ervaren.
Ik vind het heel lastig om mijn gevoelens goed te delen, als ik ze op moet schrijven. Ik heb me al aangemeld voor de supportgroep bij de depressie vereniging, maar heb hier nog geen reactie op. Mijn vraag is dan ook of misschien iemand hier een keer (in een groepje) wil afspreken om het hier in het echt met elkaar over te hebben. Ik vind het ook een grote stap om dit te vragen, maar ik merk dat de behoefte heel groot is. Ik ben al vaak terug gevallen in de depressie en wil nu niet weer zo diep zakken..
In ieder geval bedankt voor het lezen!
Groetjes B  

Reacties op dit bericht:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht. U kunt als eerste reageren door hieronder uw reactie te typen.

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Depressief.nl toe aan je favorieten! Favorieten

(advertenties)