Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Depressief.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Depressief.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Tessa

Geschreven op: Maandag 6 Mei 2019 om 13:55
Ongepast of beledigend?

Hoi,

Ik ben 21 jaar en heb last van bdd waardoor sociale angst en een depressie is ontstaan. Ik voel me altijd zo walgelijk (gezicht) dat ik vind dat ik geen recht op leven heb. Voor mijn gevoel draait werkelijk alles om het uiterlijk. Ik heb gelukkig wel wat mensen om mij heen maar dit wordt ook wel minder omdat ik weinig iniatief neem en alles afwacht. Ik mis hoe ik was toen ik nog jong was nergens over nadenken vooral niet over het uiterlijk en kunnen genieten van alles. Zonder druk te maken wat iemand van je vindt. Ik heb al een behandeling gehad intensief van 4 maanden ik ga nu weer een andere behandeling doen. Voor mijn gevoel is het erger geworden nadat ik deze behandeling had gehad dus ben bang hoe het nu zal zijn. Ik zal toch mensen moeten leren vertrouwen. Ik ben op een punt dat ik veel geld wil gaan sparen om ooit me gezicht helemaal te kunnen verbouwen misschien in Korea ofzo zodat ik mezelf niet meer hoef te verbergen. Zijn hier ook mensen met bdd? Ik vind altijd moeilijk lotgenoten met bdd dit vind ik jammer omdat je wel steun aan elkaar kan hebben.

xxx groetjes  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Yara op Maandag 13 Mei 2019 om 14:44 Ongepaste reactie?

Hoi Tessa, ik herken je probleem heel erg. Ik heb zelf ook last van sociale angst en depressie. Ik heb ook weinig mensen om me heen en durf ook niet snel het contact aan te gaan. Zelf kan ik ook erg onzeker zijn over mezelf, qua uiterlijk en innerlijk. Therapie vind ik wel fijn omdat ik er dan over kan praten maar ik merk dat het verder niet veel doet. Het is inderdaad lastig om lotgenoten te vinden, ik denk dat lotgenoten zelfs meer kunnen helpen dan een psycholoog, omdat die je ook begrijpen en een psycholoog heeft niet altijd hetzelffe meegemaakt. Maar het is al fijn om op deze site te lezen dat niet iedereen alleen is ookal voelt het wel zo. Soms denk ik echt dat ik de enigste ben die zich zo alleen en onzeker en kut voelt maar dan lees ik andere verhalen van mensen en dan kan ik mezelf er heel erg in herkennen smiley en je hele gezicht om laten bouwen kan lelijk uitpakken! Ik denk dat het allemaal meer in je hoofd zit en dat andere mensen je helemaal niet lelijk vinden. Maar ik snap dat je onzeker kan zijn, alleen denk ik niet dat alles laten ombouwen een goede manier is. Natuurlijk moet je uiteindelijk doen wat je zelf wil, ik heb ook een keer iets aan mezelf laten doen waardoor ik een stuk minder onzeker ben, maar ik denk dat de meeste onzekerheden die je hebt vooral in je hoofd zitten smiley

Groetjes, Yara


Geschreven door: Marieke op Woensdag 22 Mei 2019 om 09:06 Ongepaste reactie?

Hoi, ik heb ook bdd en zou hier graag met je over praten.
Groetjes Marieke


Geschreven door: Tessa op Zaterdag 8 Juni 2019 om 16:56 Ongepaste reactie?

Bedankt voor jullie berichten! Als jullie verder nog vragen hebben of contact willen mijn email is; tessa_wiegman@hotmail.com ik zou dit erg fijn vinden

Groetjes Tessa


Geschreven door: Tessa op Zaterdag 8 Juni 2019 om 17:09 Ongepaste reactie?

Hoi Yara,

Jammer om te horen dat je er ook zo last van hebt. Wat je al zei het is fijn om te lezen dat je niet alleen hierin bent.
Wat je zegt over therapie dat is bij mij ook zo, het is fijn om je verhaal te doen maar wanneer je weer alleen bent komen bij mij al snel weer negatieve gedachtes op en een gevoel van eenzaam zijn. Ben net weer gestart met medicatie resperidon ben benieuwd merk er nog niet heel veel van. Maar zit nog op een lage dosering. Ben eigenlijk ook geen voorstander van medicatie maar soms is het niet anders.
Wat je zegt over lotgenoten ben ik het ook mee eens het is toch meestal lastig om lotgenoten te vinden wanneer je last hebt van sociale angst enz. Maar hier kun je wel veel aan hebben. Waar ik eerst een groepstherapie deed had iedereen bijna weer wat anders ik vind dat toch lastiger dan wanneer je iemand spreekt die ook ergens last van heeft wat met jou overeenkomt.
Klopt ik heb laatst ook lipfillers genomen wat erg lelijk was geworden heb het er alweer uit laten halen maar het kost ook enorm veel geld. Maar in zulke dingen kan ik zo impulsief zijn helaas.. Hoop toch dat ik mezelf ooit kan leren accepteren maar ben hier al jaren mee bezig smiley maarja ik zal niet opgeven haha. Heb het geld ook niet meer om wat te laten veranderen kost allemaal een hoop geld. Heb vorig jaar een neuscorrectie gehad dat was ook niet goedkoop maar was ook een deel medisch dus dat scheelde wel wat.
Wat je zegt klopt wel anderen letten er toch minder op dan dat je zelf doet.

Nog een fijn weekend

Groetjes, Tessa


Geschreven door: Pineut op Zondag 30 Juni 2019 om 00:02 Ongepaste reactie?

Heb eerst maar eens opgezocht wat bdd is en schrik hiervan.
Ik ben nml ook depressief, maar dat komt omdat ik eruit zie als een koe.
Ik heb nml vitiligo daarnaast heb ik een deuk in m''n voorhoofd psoriasis.
Je zult begrijpen dat dit een zwaar stempel op m''n leven legt daarnaast nog veel ellende de laaste tijd in privť sfeer.
Ben al bij meerdere therapeuten geweest maar die beginnen gelijk over de kosten, dus die zitten voor hun eigen geldproblemen naar mijn problemen te luisteren ben ook maar gestop met die onzin.
Ik hoop dat jullie wel iets aan die geldwolven hebben.
Sterkte voor jullie allemaal.
Ik hoop dat jullie eruit komen.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Depressief.nl toe aan je favorieten! Favorieten

(advertenties)