Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Depressief.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Depressief.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Fox

Geschreven op: Donderdag 21 Maart 2013 om 12:47
Ongepast of beledigend?

Hallo allemaal,

Ik ben zelf niet depressief, maar mijn (ex)vriendin wel. Daarnaast heeft ze een eetstoornis. Twee Š drie weken geleden zij ze dat ze niets meer voor mij voelt. We hebben besloten om elkaar 2 weken niet te zien. Gisteren hebben we elkaar weer gesproken. Ze heeft mij niet gemist en voelt nog steeds niets. Ze kan nergens plezier aan beleven. Ze heeft besloten om de relatie te beŽindigen. Ik heb hier veel verdriet van. Ik zit nu nog in het stadium dat ik niet kan geloven dat dit een juiste keuze van haar is geweest. Het liefst wil ik bij haar blijven en haar steunen, ook al zien we elkaar minder. Het lukt mij niet om te geloven dat de liefde voor mij weg is en dat dit door de depressie komt. Ik wil haar dan ook nog niet opgeven. Pas als ze beter is en dan nog zegt dat ze niet van me houdt, dan geloof ik het en zal ik het erbij neerleggen. Ze is hulp aan het zoeken en volgende week heeft ze haar eerste afspraak. Mijn vragen zijn nu: Moet ik haar besluit naast mij neerleggen. Of toch er voor haar blijven zijn? Heeft iemand ooit zijn gevoel voor zijn/haar partner verloren en is dit teruggekomen? Graag antwoord van iemand die hier ervaring mee heeft. Ze begrijpt ook niet waarom ik nog van haar kan houden.

Bij voorbaat dank,

Een bezorgde partner 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: isabella op Donderdag 21 Maart 2013 om 13:01 Ongepaste reactie?


hallo fox,

ik zit zelf ook in een depressie en ervaar precies hetzelfde dan jou vriendin door die depressie heb je totaal geen gevoelens meer maar volgens de psychiaterkomt dit weer terug als je opknapt. maar het komt wel als laatste terug vertelde hij mij.op het ogenblik heb ik ook geen gevoelens
naar me man,kinderen en vrienden enz. maar probeer moed te houden.


Geschreven door: Fox op Donderdag 21 Maart 2013 om 13:14 Ongepaste reactie?

Hallo Isabella,

Dank je voor je reactie. Ik hoop dat het gevoel bij haar terug komt. Maar het belangrijkste is nu dat ze gelukkig met haar zelf wordt. Ik heb haar na ons gesprek gisteravond een bericht gestuurd: "Ook al is onze relatie over, dat ik haar nog niet wil en kan opgeven en dat ik graag contact wil houden" Zojuist heb ik een reactie van haar ontvangen: Ze geeft aan dat ze het fijn vindt dat ik contact met haar wil houden. Voor mij is dit een eerste kleine stap.
Ik voel me hierin enigszins onzeker, omdat ik mijzelf niet aan haar wil opdringen. Vind het moeilijk om te bepalen of ik het voor haar goed doe op deze manier.


Geschreven door: isabella op Donderdag 21 Maart 2013 om 19:57 Ongepaste reactie?


hallo fox,

fijn voor je dat ze contact wil blijven houden ,maar ik begrijp het wel in een depressie ben je al je gevoelens kwijt,en daarom is het ook zo''n rotziekte. neem maar van mij aan dat je liever allebei je benen breek dan dit.
ik hoop ook voor julie dat ze er gauw uitkomt zoek in ieder geval hulp.zelf heb ik te laat hulp gezocht en zit ernu dieper in.

liefs isabella


Geschreven door: Fox op Donderdag 21 Maart 2013 om 20:36 Ongepaste reactie?

Hallo Isabella,

Het klinkt misschien gek, maar ik vind het fijn om met iemand te kunnen praten die zelf in een depressie zit. Na het lezen van jouw bericht heb ik een beetje hoop gekregen. Hopelijk krijgt mijn (ex)vriendin haar gevoel zijnerzijds ook terug.

Het is inderdaad een rotziekte en de eetstoornis die ze daarbij heeft helpt haar ook niet. Wil er zo graag voor haar zijn en haar steunen, zonder druk op haar uit te oefenen en het op te dringen.

Ik denk dat ze eerder aan de bel had moeten trekken, zag het langzaam gebeuren, eerst de eetstoornis die weer erger werd en daarna de depressie. Dat gaat hand in hand natuurlijk.

Hoe ga jij om met steun van anderen? Of houd jij die ook het liefst op afstand? Hoe voelt het voor jou als iemand zegt dat hij/zij om je geeft?

Bedankt voor het lezend oogje en de reactie terug. Voel me daardoor serieus genomen en waardeer dat enorm.

Liefs,

Jeroen


Geschreven door: isabella op Donderdag 21 Maart 2013 om 21:30 Ongepaste reactie?


hallo jeroen,

ik hoop voor jullie dat je vriendin er gauw uit is maar laat ze wel hulp gaan zoeken bij dehuiarts of bij depsychiater,hoe eerder dat je met behandeling begint hoe beter.en dan hoe ik met de steun van anderen omgaat ik heb met 2 mensen van het forum hier mail contact en met 1 telefooncontact en dat stut me wel de ene dag meer dan de andere en dan natuurlijk het forum hier.gelukkig heb ikeen lieve bezorgde man die ook alles er aan wil doen om mij te helpen maar je kan eigenlijk niet geholpen worden alleen door medicijnen of gesprekken het is maar net waar die depressie vandaan komt.bij mijzelf is het een erfelijke kwestie want mijn moeder was ook vaak depressief.
ik wens jullie dan ook heelveel sterkte en beterschap.

pakkerd isabella


Geschreven door: Fox op Donderdag 21 Maart 2013 om 23:15 Ongepaste reactie?

Isabella,

Nogmaals bedankt! Gelukkig heb jij ook steun van meerdere personen. Ik wens jou ook heel veel sterkte en beterschap in deze zware periode en voor later veel geluk. Ik hoop dat je eruit komt.

Liefs Jeroen


Geschreven door: jacob op Vrijdag 22 Maart 2013 om 16:56 Ongepaste reactie?

Hallo Jeroen,

Ik ben zit zelf al 2 jaar zwaar depressief thuis en bij mij is het ook (waarschijnlijk) erfelijk. Ik heb jouw verhaal en reacties gelezen en herken dit ontzettend. Wat voor mij helpt op dit moment is veel wandelen, boeken lezen en erover schrijven. Maar wat mij ook ontzettend heeft geholpen is het bespreekbaar maken bij vrienden/kennissen en familie. Het lijkt me ontzettend moeilijk om een vriendin te hebben die depressief is en ik kan me voorstellen dat je met heel veel vragen zit en onbegrip in de reacties die je ontvangt of juist niet ontvangt.

Het is bij depressieve mensen niet zo dat we het "gevoel" niet meer hebben we kunnen gewoon niet in contact komen met positieve gevoelens/emoties. Er komen alleen maar negatieve emoties binnen en dat vreet je helemaal kapot van binnen. Iedere helpende hand die wordt uitgereikt lijkt wel een aanval op je persoonlijkheid en tegelijk ook een bevestiging van wat er van binnen gebeurt.

Probeer geen "harde" afspraken te maken met je vriendin, probeer dingen spontaan te doen. Probeer gespreksstof luchtig te houden alleen als je vriendin zelf aangeeft hierover te willen praten. En geef haar het gevoel dat ze alle tijd van de wereld heeft.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt en dat de hulp die ze zoekt een positieve werking krijgt.

Een mening is slechts een mening. Ik blijk Ik: menselijk & intact, ook als anderen een negatief oordeel over mij hebben. Men mag een negatief oordeel over mij hebben, al is dit niet fijn het maakt mij op geen enkele manier minderwaardig.

Vriendelijke groet,

Jacob


Geschreven door: Fox op Vrijdag 22 Maart 2013 om 17:24 Ongepaste reactie?

Hallo Jacob,

Bedankt voor je reactie. Wat erg dat jij er al 2 jaar mee zit, het lijkt me een hel!

Ze is helaas mijn ex-vriendin. Sinds woensdagavond, dat ik ex tussen haakjes heb gezet is omdat ik het zelf nog niet wil geloven. We hebben achteraf besloten om toch contact te houden, ze gaf aan dat ze dat fijn vond. Ze heeft me verteld dat ze niets meer voor me voelt en mij ook niet heeft gemist in de afgelopen 2 weken dat we elkaar niet hebben gezien. Mijn ex vriendin voelt dit namelijk voor niemand meer.

Ze heeft nog wel haar dagelijkse routine van werk en sport. Stilzitten is voor haar geen optie i.v.m. haar eetstoornis.

Ik geef mezelf graag de hoop dat het weer goed komt tussen ons, als de depressie minder gaat worden. Dat ze haar gevoel voor mij zal terug vinden. Ze kan niet begrijpen dat ik nog steeds iets voor haar voel, ze vindt het zichzelf niet waard. Maar misschien kwel ik me hier zelf mee.

Voel jij nog liefde voor iemand?

Groeten,

Jeroen


Geschreven door: jacob op Vrijdag 22 Maart 2013 om 17:43 Ongepaste reactie?

Jeroen,

Ik begrijp haar reactie tegenover jouw omdat ik hier zelf enorm mee rond loop, ik voel niets meer, geen plezier of gevoelens in de liefde, geniet nergens meer van. Ik denk dat je jezelf kwelt omdat je je waarschijnlijk? verantwoordelijk voelt hierover maar dat is niet terecht, het is niet jouw schuld!!.

Het is voor de buitenwereld moeilijk te begrijpen van wat er van binnen gebeurt en ik denk dat zij hier enorm mee overhoop ligt, onbegrip en eenzaam tegelijk maar geef niet op!. Uiteindelijk overwint liefde altijd (ook al begrijp/voel ik dit zelf nog niet).

Groet,

Jacob
Geschreven door: Fox op Vrijdag 22 Maart 2013 om 18:42 Ongepaste reactie?

Hallo Jacob,

Het is inderdaad een lastige situatie, omdat ik het graag goed wil doen voor haar en er voor haar wil zijn. Ik wil haar zo graag gelukkig zien. Ik weet dat het mijn schuld niet is en voel mij niet verantwoordelijk voor de depressie. Wil er gewoon graag voor haar zijn, omdat ik enorm veel van haar hou en graag verder met haar wil, hoe moeilijk dit nu ook is.

Ik moet zeggen dat ik het erg prettig vind om hier mijn verhaal kwijt te kunnen!! Dat doet me goed.

Jeroen


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Depressief.nl toe aan je favorieten! Favorieten

(advertenties)