Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Depressief.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Depressief.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

pommetje

Geschreven op: Donderdag 18 Mei 2006 om 16:42
Ongepast of beledigend?

Hallo
ik weet niet wat ik moet, ben bij de huisarts geweest en bij de arts van het GGZ en daaruit blijkt dus dat ik depressief ben maar ik wil dat helemaal niet. Heb een recept meegekregen voor anti-depressiva maar weet niet of ik dat nou wel moet gaan slikken. Twijfel aan hun of wil ik het voor mezelf niet toegeven dat het zo is. Voel me zo radeloos, mensen om me heen vinden met altijd vrolijk en gezellig.....voel me daarentegen natuurlijk niet altijd zo........
Zit nu de hele dag te piekeren wat ik moet doen......
HELP 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 17 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: ook pommetje dus hihi op Donderdag 25 Mei 2006 om 20:10 Ongepaste reactie?

dit is ech bizar...
Ik heet dus ook pommetje en ben ook depressief en moest ook een de pillen en iedereen kent mij als ook als vrolijk ed... Ik had dit zelf kunnen schrijven en ben dus ook erug benieuwd wie het geschreven heeft en wil dan wel contact evt.


Geschreven door: Theo op Donderdag 25 Mei 2006 om 23:28 Ongepaste reactie?

zie de zon


Geschreven door: pommetje op Vrijdag 26 Mei 2006 om 12:41 Ongepaste reactie?

Tja ik heb het dus geschreven en mijn echte naam is geen pommetje maar als ik mijn echte naam hier neer zet, dan kunnen mensen die ik ken het te weten komen en zover ben ik nog lang niet......
Dus als je contact wilt, moet je mij maar een mailadres of zoiets geven.....
Pommetje is een soort koosnaampje voor mijn kinderen.....
Hopelijk hoor ik nog wat van je en anders heel veel sterkte.....
groeten pommetje


Geschreven door: pommetje op Vrijdag 26 Mei 2006 om 15:43 Ongepaste reactie?

pommetje is uiteraard ook niet mijn echte naam hihi
het is bij mij het koosnaampje die mijn man me heeft gegeven haha
mijn email is pommetje@wanadoo.nl

@Theo... WAT?!?!?!? Welke zon smiley


Geschreven door: Ikonis op Zaterdag 27 Mei 2006 om 14:24 Ongepaste reactie?

Ik heb ook antidepressiva voorgeschreven gekregen, al ruim 1,5 jaar geleden inmiddels. Toen ik de bijwerking zag besloten het niet te doen: wat een troep. Toen echter bleek dat ik na verloop van tijd geen andere uitweg zag ben ik er toch maar aan begonnen... wat een ellende. Ik ben er een dikke week echt heel erg ziek van geworden. Alle mogelijke bijwerkingen waren bij mij van toepassing. Heb iets van 3 maanden die troep geslikt en in plaats van dat ik minder depressief werd kreeg ik hele rare enge gedachten, niet goed uit te leggen maar ik werd er heel erg bang van. Toen was voor mij de maat vol en ben ik meteen gestopt. Ik slik nu al ruim een jaar Sint Janskruid, iedere dag 3 stuks en voel me stukken beter. Of ik er ooit vanaf kom weet ik niet maar ik weet wel dat ik niemand zal aanraden om aan de antidepressiva te gaan. En, heel erg om te zeggen eigenlijk maar als ik hoor dat iemand zelfmoord heeft gepleegd en blijkt dat ze antidepressiva geslikt hebben vind ik dat niet zo gek omdat ik zelf ook heel vreemd ging denken. Levensgevaarlijke troep is het!! Probeer Sint Janskruid, het is natuurlijk en heeft geen bijwerkingen (wel even doorgeven aan huisarts of apotheek bij gebruik van andere medicijnen omdat het een verminderde werking kan hebben in sommige combinaties.
Succes ermee!


Geschreven door: pommetje op Zaterdag 27 Mei 2006 om 18:12 Ongepaste reactie?

ik denk dat dit voor een ieder persoonlijk is en ook afhankelijk van de problematiek..
Los van het feit dat niet iedereen zo heftig reageert qua bijwerkingen..

Ik had de eerste 2 weken vooral last van bijwerkingen en dan voornamelijk misselijk..
Maar daarna nix meer.. ook niet na de verhoging en ik voel me er wel beter bij en bij mij werkte dat sint-jans-kruid voor geen meter. (geloof uperhaupt ook niet zo in alternatieve geneeswijzes)

Het is inderdaad wel bekend (maar dat kan dus ook bij s.j.kruid) dat doordat je wat meer energie krijgt door de medicijnen, je er aan toe komt om zelfmoord te plegen. Je kan bv zo depressief zijn dat je zelfs daar geen energie voor hebt maar na een pilletje weer wel.

Je moet dit dan ook nooit op je eigen houtje innemen of op/afbouwen..

Maar goed dat jij je nu ook beter voelt en je jezelf goed aanvoelde en hoe je reageerde op anti- dep. Dat is uiteindelijk de bedoeling hihi
Dat we ons weer een beejt oke gaan voelen.. toch. smiley


Geschreven door: Hartje op Vrijdag 9 Juni 2006 om 22:48 Ongepaste reactie?

Hoi,
Ik slik nu zon 6 weken citalopram tegen depressie...Ik was zelf naar de huisarts gestapt omdat ik me soms zo leeg en soms zo vol voelde van binnen...veel woede en huilbuien etc.
Ze vond dat ik depressief was en ik heb medicijne gekregen..De eerste 3 weken waren inderdaad om niet te trekken maar op aanraden van de arts ben ik gewoon doorgegaan met slikken...Het resultaat is heel goed ,ik voel me eeen stuk beter...Alleen nog erg vermoeid en verminderde libido...

Dus ff doorzetten!


Geschreven door: pommetje (die 2de hihi) op Zaterdag 10 Juni 2006 om 11:26 Ongepaste reactie?

mooi hartje, ik zit dus ook met veel tegenzin in eerte instantie aan de pillen en begin me nu ook een beetje beter te voelen..
Fijn dat je een arts hebt die met je mee denkt en snel actie onderneemt ed..
Ik hoop dat je je snel weer oke gaat voelen jo..
die agressie herken ik vooral en das echt niet fijn..

Sterkte Hartje

[URL=http://pommetje.web-log.nl]klik hier[/URL] voor mijn site als je wil ben je welkom..


Geschreven door: pommetje op Zaterdag 10 Juni 2006 om 11:28 Ongepaste reactie?

uhm dat ging dus nie goed met die link haha
in ieder geval dus http://pommetje.web-log.nl
of http://pommetje.punt.nl kijken of t nou lukt en anders heb je die web-log hihi..


Geschreven door: pommetje op Zaterdag 10 Juni 2006 om 11:29 Ongepaste reactie?

haha yes http://pommetje.web-log.nl


Pagina 1 van 17 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Depressief.nl toe aan je favorieten! Favorieten

(advertenties)