Selegiline pleister

U bevindt zich hier: Ľ Selegiline-pleister (Selsyn)

Selsyn (selegiline pleister)

Selsyn is een pleister die de werkzame stof selegiline afgeeft. Via de huid komt het geneesmiddel vervolgens in de bloedstroom terecht. Selegiline is een zogeheten MAO-remmer en dit medicijn regelt in de hersenen de hoeveelheid van onder andere serotonine en noradrenaline. Dit zijn twee belangrijke stoffen die een rol spelen bij stemmingen en emoties. Artsen kunnen Selsyn voorschrijven bij mensen met een depressie of depressieve stoornis die niet op de standaardbehandeling reageren.

MAO-remmers zijn al sinds de jaren 60 op de markt en zijn bewezen effectief voor de behandeling van ernstige depressies. Dankzij de toediening via een pleister kan, met een lagere dosis, hetzelfde effect bereikt worden als met MAO remmers in tabletvorm. Hierdoor is het bij de 6 mg-pleister niet nodig om het speciale dieet te volgen waar men zich bij MAO remmers in tablet vorm aan dient te houden. Bij de 9 mg- en 12 mg-pleisters moet wel het speciale dieet gevolgd worden.

Selsyn is, net als andere MAO-remmers, niet officieel geregistreerd in Nederland, maar is op verzoek van de voorschrijvend arts door de fabrikant te leveren. De arts moet in dit verzoek verklaren waarom hij Selsyn aan u wil voorschrijven. Dit heet een artsenverklaring. De apotheek heeft de artsenverklaring nodig om het bij de fabrikant te bestellen. U krijgt het dan via de apotheek. Meer informatie hierover vindt u hier.

Selsyn kan bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Klik hier voor de bijsluiter van Selsyn -->


(Advertentie)U bevindt zich hier: Ľ Selegiline-pleister (Selsyn)
(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Depressief.nl toe aan je favorieten! Favorieten

(advertenties)