Efexor

U bevindt zich hier: Ľ Venlafaxine (Efexor)

Enquete: gebruikt u Efexor?

 Ja, ik gebruik Efexor     Nee, ik gebruik geen Efexor


Efexor

Efexor (werkzame stof: venlafaxine) is een geneesmiddel tegen depressie dat behoort tot de groep van de zogenaamde serotonine- en norepinefrine-heropnameremmers (SNRIís). Deze groep van geneesmiddelen wordt gebruikt om depressie en andere aandoeningen zoals angststoornissen te behandelen. Het wordt gedacht dat mensen die depressief en/of angstig zijn, lagere hoeveelheden serotonine en noradrenaline in de hersenen hebben. Het is nog niet volledig bekend hoe antidepressiva werken, maar zij kunnen de hoeveelheden serotonine en norepinefrine in de hersenen helpen verhogen.

Efexor is een behandeling voor volwassenen met depressie. Efexor is ook een behandeling voor volwassenen met de volgende angststoornissen: gegeneraliseerde angststoornis, sociale angststoornis (angst of vermijden van sociale situaties) en paniekstoornis (paniekaanvallen).

Efexor is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Efexor

Klik hier voor de bijsluiters van Efexor XR 37,5, Efexor XR 75 en Efexor XR 150 (via CBG). -->


(Advertentie)U bevindt zich hier: Ľ Venlafaxine (Efexor)
(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Depressief.nl toe aan je favorieten! Favorieten

(advertenties)