Therapietrouw

U bevindt zich hier: Ľ PatiŽnten informatie Ľ Behandeling Ľ Antidepressiva Ľ Therapietrouw

Therapietrouw

Therapietrouw betekent zoveel als iedere dag op tijd je medicijnen innemen, net zolang tot de behandelend arts / huisarts aangeeft dat het niet meer hoeft. Dit lijkt eenvoudig, maar het is een belangrijk knelpunt bij de medicamenteuze behandeling van depressies. Ongeveer 40% van de patiŽnten die een antidepressivum krijgen voorgeschreven, stoppen binnen 4 weken weer met de behandeling! Dit heeft helaas een negatieve uitwerking op de behandeling. De arts schrijft niet voor niks een bepaalde periode voor dat het medicijn gebruikt moet worden. Vaak treedt de werking van antidepressiva pas na verloop van tijd op en merk je niet meteen de dag erna effect.

Het langer uitblijven van een merkbaar antidepressief effect is de belangrijkste oorzaak van het niet afmaken van de behandeling. Een andere reden zijn de bijwerkingen die kunnen optreden. Meestal treden vooral op aan het begin van de behandeling. Bijwerkingen zijn bijvoorbeeld maag- of darmklachten, slaapproblemen, slaperigheid overdag, seksuele problemen en gewichtstoename.

Mocht u last hebben van bijwerkingen of twijfelen aan het nut van uw medicatie, overleg dan snel met uw arts of apotheker. Het is onverstandig om zonder overleg met uw behandeling te stoppen. -->


(Advertentie)



U bevindt zich hier: Ľ PatiŽnten informatie Ľ Behandeling Ľ Antidepressiva Ľ Therapietrouw
(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Depressief.nl toe aan je favorieten! Favorieten

(advertenties)